Sportevenementen houden je bedrijf en je werknemers vitaal!

Als ondernemer wil je dat je bedrijf goed loopt. En een belangrijke voorwaarde daarvoor zijn tevreden en vitale werknemers. Tevreden is niet zo moeilijk omdat werknemers vaak prima zelf aan kunnen geven waar ze ontevreden over zijn. Op het gebied van vitaliteit en gezondheid krijg je helaas meestal minder concrete suggesties. Dus hoe stimuleer je de gezondheid van je werknemers als werkgever? Je leest er alles over in dit artikel. 

Sportevenementen organiseren

Een effectieve manier om sporten binnen het bedrijf te stimuleren, is door sportevenementen te organiseren. Dit kunnen sporttoernooien zijn, zoals voetbalwedstrijden of hardloopevenementen, waar werknemers kunnen deelnemen en elkaar kunnen aanmoedigen. Het belonen van deelnemers met prijzen, zoals voetbalmedailles, kan een extra stimulans zijn om deel te nemen en hun best te doen tijdens de evenementen.

Samen sporten

Sporten of bewegen hoeft natuurlijk helemaal niet op competitief niveau om de vitaliteit te bevorderen. Het belangrijkste is dat je mensen meekrijgt. Samen gaan sporten als bedrijf of team is voor veel mensen net wat laagdrempeliger en het is bovendien een uitgelezen kans om de onderlinge verhoudingen te versterken!

Denk bij samen sporten of bewegen aan activiteiten als lunchwandelingen, fietsgroepen of gezamenlijke yogalessen. 

Sportprijzen als incentive of beloning

Het aanbieden van incentives en beloningen kan een effectieve manier zijn om sporten binnen het bedrijf te stimuleren. Bijvoorbeeld het verstrekken van fitnessabonnementen of gezondheidsvoordelen tot het uitreiken van prijzen aan werknemers die regelmatig deelnemen aan sportactiviteiten of hun fitnessdoelen bereiken. 

Let er altijd wel op dat dit niet de boventoon gaat voeren. Mensen moeten (uiteindelijk) mee WILLEN doen. Vanuit hun eigen motivatie, niet omdat dit beïnvloed wordt door allerlei externe factoren. Wanneer je dat doet zal je merken dat de motivatie van werknemers om te bewegen als sneeuw voor de zon verdwijnt wanneer je deze externe factoren af gaat bouwen. Er is dan immers geen stimulans meer om iets te doen.

 

Over de auteur

Scroll naar boven